понедельник, 28 марта 2016 г.

Сучасний конфлікт

Не дарма кажуть: «Конфлікти, вони всюди, вони стосуються всього, що ми робимо, всіх, навколо нас, але найсмішніше те, що всі суперечки по суті однакові. Дві сторони кричать, звинувачують один одного, і при цьому бояться сказати один одному про свої наміри.» Це стосується і більш глобальних питань, адже війна це і є конфлікт, через який страждають цілі країни, а точніше – люди. Ті, хто керують цією війною, самі ж  ніколи не воюють.
     
Війна в Україні – це конфлікт декількох держав світу. Не так і легко приймати правильні рішення коли всі, хто тебе оточують шукають вигоди для себе. Нажаль, у наш час думками керує той, хто має гроші. Ми всі прагнемо  щасливого життя, але серед нас є й ті, хто не проти зрадити своїм інтересам, аби заробити гроші. Хіба можна сказати, що у всьому винна влада?Люди самі обрали те життя, яким хотіли жити. Для кращого життя потрібно думати душею, а не гаманцем.
     
Страшні речі кояться в нашій країні вже давно, а ми живемо зараз тут, ходимо в школу, сміємось, граємо. Люди вже настільки звикли і зчерствіли, що в новинах можна почути про смерть людей на Донбасі голосом переліку.

Де ж поділась жага до перемоги?
Де ж поділось наше співчуття?
Благодійники все відправляють допомогу
Кожен з них вже спас комусь життя.
Ми вклонитися низенько тим повинні
Хто не здався, а воює там за нас
Не забути ні колись,  ні нині
 Пам’ятати кожного із вас.


Бернгард Шлінк писав: « Я ще можу зрозуміти, коли хтось боїться боротьби і тримається осторонь, але коли ти робиш вигляд, ніби ніякої війни і не було, я просто не знаходжу слів» . Не можна бути осторонь від такої проблеми, потрібно діяти. Лише разом ми зможемо зупинити цей конфлікт.  Зламати легко одну соломину, але коли їх багато – потрібно багато сил. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий