понедельник, 28 марта 2016 г.

«Пізнати себе» ( за Г. Сковородою) та вибір «сродної праці»

Кожна людина сама робить свій вибір в житті. Хтось помиляється, і це надає йому безцінний досвід. А хтось може вірно зрозуміти те, до чого лежить  його серце. Ніхто за нас не зможе вирішити ким нам потрібно стати. Обрана професія повинна бути покликанням. Не потрібно обирати те, за що добре платять, або це престижно,  якщо зовсім не подобається.

Ми повинні думати серцем, зрозуміти себе так, як це зробила Бджола з байки Г. Сковороди «Бджола і Шершень». Обрана праця має стати для лю­дини природною потребою і «найсолодшою поживою», лише тоді праця «потрібне робить неважким, а важке — непотрібним». 

Ернест Хемінгуей писав: « Кожна людина народжується для якогось діла». Головне вчасно зрозуміти для чого народжений кожен з нас.
Дехто може все життя шукати своє покликання, жити в мріях, та не досягнути нічого. Є й ті, хто не шукають, як Шершень. Багатством живиться лише тіло, а душу звеселяє споріднена праця.  (Г. Сковорода).  Так, жити за рахунок когось легко, і комусь цього навіть достатньо, але це не життя, а лише існування. Потрібно замислитись над тим, що залишиться після нас.

Іноді на наш вибір впливають матеріальні чинники. Багато хто  знають ким хотіли б бути, але зраджують своїй мрії через відсутність коштів та сумнів в своїх силах. Як наслідок змушені все життя ненавидіти свою професію.

Потрібно пам’ятати , шо всі трудноші на шляху до мрії – це лише двері, за якими на нас чекає щасливе майбутнє. Кожен з нас повинен усвідомлювати, що лише правильний потяг зможе довести нас туди, де ми бажаємо бути. Для цього потрібно зробити правильний вибір.


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий